Facebook

Svenska backgammonförbundet

Förbundet

Svenska Backgammonförbundet i Stockholm är en ideell förening med drygt 200 medlemmar. Att spela Backgammon är för en del är ett trevligt sällskapsspel och för andra mer eller mindre en livsstil. Självfallet behöver det ena inte utesluta det andra. Oavsett om man är proffs, medelmåtta eller nybörjare så är man alltid välkommen som medlem i Svenska Backgammonförbundet!

Turneringar

Vid några tillfällen varje månad, oftast söndagar, arrangerar förbundet live-turneringar, merparten av dessa är rankinggrundande. Ytterligare information om turneringar och turneringskalender finns på www.sbgf.se/kalender.

SM och Swedish Open arrangeras varje år. Swedish Open har arrangerats i mer än 30 år och är en av de största bland de årliga internationella live-turneringarna. Förbundet har dessutom ett nära samarbete med andra länders förbund samt olika backgammonorganisationer.

Läs mer om alla regler för backgammon och turneringar här.

Serien

Varje måndagkväll från mitten av september till mitten av april träffas ungefär 100 backgammonentusiaster! Det är seriespel och den aktivitet som engagerar i stort sett alla aktiva medlemmar. För närvarande finns 2 divisioner med upp till 12 lag i respektive division. Varje lag består av minst 5 spelare och varje måndag representerar 4 spelare sitt lag. Den femte spelaren behövs vid ett eventuellt slutspel. Mer om seriespelet finns att läsa på www.sbgf.se/serien.

Vill du spela i serien och inte har något eget lag är det inga problem. Styrelsen eller seriekommittén hjälper gärna till att finna ett lag som behöver spelare. Kanske är ni flera i samma situation och kan då med lite hjälp bilda ett nytt lag tillsammans. Ett annat alternativ är att samla ihop kompisgänget eller arbetskamraterna och anmäla er som ett nytt lag. Skicka ett brev till ordf@sbgf.se så kan processen starta!

Hellströms på Söder

Svenska Backgammonförbundet har ett nära samarbete med Hellströms. Hellström har sina lokaler på Fatbursgatan 1 i Stockholm, ett stenkast från pendeltågstationen Stockholm Södra samt tunnelbanestationen Mariatorget. Här spelas seriespel på måndagar med start kl 19.00.

Medlemskap - första halvåret gratis!

Medlem i sbgf blir man genom att betala en årsavgift för licens, antingen för enbart turneringar alternativt full licens vilket inkluderar seriespel. Tecknar man serielicens ingår även turneringslicens i årsavgiften. Årsavgiften för turneringslicens är 100 kronor per år och för serielicens 400 kronor per år. Licens tecknas genom att sätta in avgiften på plusgiro 38191-3. Glöm inte att ange för- och efternamn alternativ ditt medlemmsnummer om du redan har ett. Licens blir gällande för någon av följande perioder: 1 januari - 31 december eller 1 juli - 30 juni.

Om du är helt ny medlem så får du första terminen ut gratis. Skicka bara e-post till ordf@sbgf.se med namn och kontaktuppgifter så får du inom kort ett medlemsnummer, kommer med på rankinglistan och kan börja spela.

Om du är en gammal återkommande medlem så får du första terminen ut gratis. Detta gäller om du varit inaktiv de senaste 5 åren. Skicka bara e-post till ordf@sbgf.se med namn och kontaktuppgifter så får du inom kort ett medlemsnummer, kommer med på rankinglistan och kan börja spela.

Styrelse och funktionärer

Ordförande
Kassör
Ledamöter

Conny Eriksson

Henri Virta

Joakim Roggentin

David Asplund

Helen Andersson

Valberedningen

Lars Degerman

Mats Westin

Sven-Olav Norén

Serieansvarig
Webmaster
Rankingansvarig
Annonsera hos oss
Revisor

Joel Sundberg

Svenska Backgammonförbundet
c/o Jennie von Bargen
Skarpavägen 8
148 95 Muskö
 
Plusgiro: 38191-3

Stadgar

E-post