Facebook

SM-helgen

den 24 september 2020 | Helén Andersson

Saeed Tarihi blev Svensk Mästare!

SM avgjordes på Lasse i Parken där mestadels av spelet förlades utomhus. Vädergudarna var på gott humör under helgen och fram tills solen gick ner på kvällarna var det härlig höstvärme. Det maximala deltagarantalet om 64 spelare spikades exakt då vi inte behövde tacka nej till någon. Även dubbeln fylldes till slut med utannonserade 32 platser liksom alla sidospel. Med andra ord blev det inte en enda bye under hela tävlingshelgen och således inga orättvisa förutsättningar för någon.

Som vanligt såg vi favoriter falla friskt i början medan andra gick längre. Förra årets segrare Henrik Hartman stormade fram mot en ny inteckning i pokalen men fick till slut se sig besegrad i semifinalen av Tommy Berggren i en tät match. I andra semifinalen åkte Figge på pumpen mot den slutgiltiga segraren.

Finalen blev en snabb historia där Saeed fullständigt rullade sönder Tommy och sopade rent i protokollet, 15-0 alltså.

I consolation drog Thomas Rönn det längsta strået mot Göteborgs rising star Mattias Roos.

Jocke Roggentin plockade med sig flickvännen Linnea Hagås till tävlingarna och där har vi en ny stjärna på gång, tillsammans städade de av alla motståndare i dubbeln och kan nu titulera sig Svenska Mästare i den kategorin. Finalisterna var Tobias Schön och David Bartoletti.

SM by night har nu blivit en tradition, turnering till 1 poäng med obegränsat antal inköp. Starkast i den disciplinen blev Henri Virta när han slog Marcus Ekholm i finalen.

Även i Speedgammon visade sig Henri vara starkast, framför allt mot mig själv när han slog ut mig två gånger om i kvartsfinalen. Simon Bertilsson hade lång bilresa hem till Lidköping och var tvungen att åka innan turneringen tog slut så det fick bli en andraplats i Speedgammon officiellt när Henri korades till segrare.

Jag vill tacka Cyrus Vafa tillsammans med personalen Fanny och Oscar för en strålande spellokal och fantastisk service samt styrelsen för hjälp med planering och utförande av turneringen.

Avslutningsvis ett stort grattis till Saeed och alla andra pristagare i helgen!!

Mikael von Bargen