Hovedmeny
Glöm inte att anmäla dig till BMAB-turnering/Uttagning till landslaget
Av Johan Bynell, 14. Mars 2024 12:21
Senast ändrad 17. April 2024 08:01
 

BMAB är ett utmärkt sätt att få ett kvitto på spelstyrka och hur du presterar över brädet. BMAB är till för alla nivåer i backgammon och alla är välkomna. I tillägg är den här BMAB-turneringen också landslagskval där vinnaren får representera Sverige i Lag VM som går i Stockholm i sommar.


Uttagning till landslaget

Totalt kommer 6 spelare utöver coach tas ut till landslaget. Alla spelare i Sverige
kommer att ha chansen att kvala in. Nästa Lag-VM går i Stockholm 8-10 juli. Uttagning sker som följer:

4 spelare på från BMAB

De fyra spelarna som ligger högst rankande på  BMAB-listan  31:a mars 2024. Är det någon som tackar ”nej” går platsen med automatik till nästa på BMAB-listan.

Kriterier är i övrigt:

o Minst 250 Experience points (EP)

o Aktivt resultat på BMAB (max 18 månader sen senaste registrering)

2 spelare från BMAB-kval

Under våren kommer kval att spelas, ett i Stockholm och ett i Göteborg. Stockholm 27-28 april kl. 11-18, (Biljardpalatset, S:t Eriksgatan 52) (Viss chans för annan lokal om inte palatset kan, ev. ändring meddelas i god tid), Göteborg 4-5 maj kl. 11-18 (Kyrkogatan 15).

Varje kval innehåller 6 matcher till 13 poäng, totalt 78 (EP). Den som presterar lägst PR i respektive kvalturnering får en plats i landslaget. Tackar någon nej går den till nästa person i kvalturneringen.

Kriterier är i övrigt:

o Vinnaren eller den som erbjuds platsen behöver i kvaltävlingen resultat under PR 5,0. Uppnås inte det går platsen till nästa på BMAB-listan.

Avgift: 1200:- (GMs 1000:-) (All transkribering sker externt, avgift till BMAB)

Viktigt

1. Alla som kan filma tar med egen utrustning. Säkerställande kring det kommer tas upp vid anmälan. För att turneringen ska fungera är jag tacksam om de som är erfarna filmare stöttar. Då det är landslagsuttagning till lika BMAB kommer transkribering ske av extern part för samtliga matcher.

2. 500:- av avgiften betalas vid anmälan. Anmälan behöver konfirmeras skriftligt av undertecknad.(Till skillnad från ”vanliga” turneringar behöver spelschema meddelas BMAB före start. Vidare blir det stor effekt mot annan turnering om någon inte dyker upp. Blir det avbokning (inom en vecka från start) ansvarar den som anmält sig för att finna ny spelare. Anmälningsavgiften återbetalas ej om avanmälan eller ändring sker mindre än 48 timmar före start.)

Startfält

Utlovade platser är 16 platser vid båda tillfällena. Vid stort intresse ser vi över möjligheten att utöka antal platser. Det kan dock inte lovas så först till kvarn.
Den 21 mars är 6 anmälda till turneringen i Stockholm och 4 i Göteborg.

För frågor och anmälan

Johan Bynell

Landslagsansvarig

@ bynell@hotmail.com

t. 076 77 77 000

Använd gärna Facebook





Svenska Backgammonförbundet -