Hovedmeny
Välkommen till serieomgång 2 den 11 september
Av Ingrid, 6. September 2023 22:33
Senast ändrad 6. September 2023 22:36
 

I måndags hade vi premiär i vår nya spellokal. Hoppas att alla trivdes! Det är lite barnsjukdomar, bl a kommer ljuset att förbättras och även ventilationen på nedersta planet. Vi får ge oss till tåls någon eller några veckor.


I måndags var 56 spel framtagna, 28 st på vardera våningsplan. På det nedersta planet var dessutom 6 extrabord och 24 extrastolar burna på plats.

Tanken är att varje måndag är ett lag från varje division ansvariga för att allt finns framme och klart senast 18.30. Samma lag ansvarar också för att allt kommer in i förråden och att det blir låst. En person från styrelsen kommer att finnas på plats med nycklar vid varje tillfälle. Måndagen den 11/9 ansvarar RS-lagen och måndagen den 18/9 är det BG1 och BG2 som ansvarar för varsitt plan. Schema på vilka lag som är ansvariga kommande måndagar kommer inom kort. Det är OK att byta en måndag man fått tilldelad till sitt lag men man får själv hitta ett lag att byta med. Vill laget köpa sig fri från arbetet kostar det 1.000 kr per lag och tillfälle. Meddela Bo Östenius i god tid om detta är aktuellt.

För att underlätta arbetet med spelen är det jättebra om alla hjälps åt med att lägga alla puckar, koppar och kub i påsen. Scorebordet i spelet och "laglapparna" på bordet när man spelat klart. Extra bra är det om vi hjälps åt att sätta spelen på vagnarna.

Med all sannolikhet vill ansvariga lag komma hem så fort som möjligt när sista seriespelet är slut. Därför ombeds alla som vill spela chouetta eller annan match att ta med sig ett eget spel för detta.

Det kommer att vara ett rullande schema på vilken våning man sitter och vid vilken sektion. På varje plan sitter 14 lag, dvs en division per plan. Spelar man på mellanplanet den ena måndagen spelar man på det nedersta planet den andra måndagen.

För att underlätta för barpersonalen, som inte gärna vill störa oss när vi spelar, är det jättebra att man tar med sig sitt glas eller kopp till baren när man ska köpa påfyllning eller i samband med toalettbesök.

All mat serveras på entréplan. Vill man bara ta en öl eller dricka något annat kan vi tipsa om baren på nedersta våningen. Där finns det även en trevlig loungemiljö med soffor och fåtöljer samt nya fräscha toaletter.




Svenska Backgammonförbundet -