Facebook

Slutspel och kval

den 22 april 2019 | Jennie von Bargen

Lite info inför kommande slutspel och kval i april! 

Det spelas nu på lördag den 27 april med start kl 12.00.

Kom i tid! 5 manna lag och orankat är det som gäller.

I år spelas detta på Biljardpalatset, St:Eriksgatan 52 i Stockholm.

Grattis till Banana Split som vann Div 1 med 8 poäng före Kolingens Englar och 3 raka 4-nollor! 

Topplistan vanns inte mindre än av Joakim Roggentin som hade samma poäng som Johan Bynell, dock hade Joakim en högre vinstprocent vilket avgjorde tabellen. 13 vunna matcher av 16 spelade med en vinstprocent på 81%. GRYMT jobbat! GRATTIS!

Tyvärr var Alpha inte lika starka i år och tillsammans med Aria får de ta sig en dans i Div 2 till hösten då de inte lyckades knipa tillräckligt med poäng under säsongen. Värt att nämna är att Alpha och Alexander Lucas hade lika många poäng i tabellen där Alexander Lucas hade fördelen med vinst i inbördes möten vilket räddade dem till kval istället för direktutslagna. Kan detta ha varit Alexander Lucas sämsta placering någonsin?

Vi välkomnar Gammon 1 och Family Pot till div 1 i höst, där Gammon 1 stod som seriesegrare. 

Grattis till Plauge och Kuba Libre som har chans att komma tillbaka till div 1 i höst genom kval. Akta er för starka kvalande lag!

Topplistan vanns av Douglas Andersson, Gammon 1. Grattis! Segrare med 18 vinster av 21 matcher spelade dvs 86% vinster. SNYGGT!

Allmän info:

Slutspel och kvalspel till division 1 spelas med femmanna lag. I övrigt gäller samma regler som i seriespelet med undantag av att matchlängden i slutspel och kval är till 15p samt att matcherna inte rankas.

I div 1 går de sex främst placerade lagen till slutspel. Lag ett och två är direktkvalificerade för semifinal och lag 3 - 6 gör upp om de andra semifinalplatserna. Lag 3 väljer något av lag 5 eller 6 som motståndare.

I andra omgången väljer lag ett motståndare, dock får ej lag två väljas. De högst placerade lagen från seriespelet har fördel av matchning. Detta gäller även semifinal och final.

Från div 1 flyttas lag 11 och 12 ner till div 2. I div 2 är lag 1 och lag 2 direktkvalificerade till div 1. Lag 3 och 4 spelar kvalspel till division 1. Lag 3 i div 2 möter lag 10 i div 1. Lag 4 i div 2 möter lag 9 i div 1. Vinnarna i dessa matcher är klara för div 1 nästa säsong, förlorarna får spela i division 2. Lag från högre division anses vara hemmalag vid matchning.

Slutspel 2018/2019:

Kl 12.00 startar slutspelet! Kom i tid!

Banana Split och Kolingens Englar behöver inte vara på plats först kl 14.30.

Vallkoma får välja motstånd först mellan BGunited II och Caspian. BG United I möter det lag som Vallkoma inte väljer. Vallkoma och BG United anses som hemmalag och får dessutom matcha.

5 matcher spelas till 15 p, de måste inte spelas klart såvida ett lag redan leder med 3-0 i vinster, då dessa är orankade.

Semifinaler i slutspelet 2018/2019:

De två lag som går vidare från kvarten får då Banana Split först välja sitt motstånd emellan och Kolingens Englar spelar mot det lag som Banana Split inte vill möta i semin. Banana Split och Kolingens Englar anses som hemmalag och får dessutom matcha.

Vem går till final och vinner slutspelet?

Kval 2018/2019:

Kl 12.00 startar kvalet! Kom i tid!

5 matcher spelas till 15 p, de måste inte spelas klart såvida ett lag redan leder med 3-0 i vinster, då dessa är orankade. Det lag som vinner kommer spela i div 1 och förlorarna spelar i div 2 nästa säsong.

Bye möter Kuba Libre vilket var exakt samma kvalsituation som förra året, kan det vara en revansch som kommer ske från Kuba Libres sida? I det andra kvalet möts Alexander Lucas och Plauge. Bye och Alexander Lucas anses som hemmalag och får dessutom matcha. 

Lycka till er alla!

Jennie